У Генштабі РФ заявили, що Пентагон розробляє "Троянського коня" – стратегію дестабілізації ситуації за допомогою "п'ятої колони"

Герасимов каже, що Росія готова протистояти американським діям
Фото: function.mil.ru

США із союзниками розробляють технології, метою яких є ліквідація державності неугодних країн, заявив начальник Генштабу збройних сил Росії – перший заступник міністра оборони Валерій Герасимов.

У Генштабі РФ заявили, що міністерство оборони США розробляє нову стратегію, яка передбачає використання "п'ятої колони" для дестабілізації ситуації з одночасним завданням ударів високоточною зброєю по найважливіших об'єктах. Про це сьогодні повідомив начальник Генштабу – перший заступник міністра оборони РФ Валерій Герасимов, пише ТАСС.

Чиновник зазначив, що Росія готова до запобігання будь-якій із цих стратегій, тому що впродовж останних років військові розробили "концептуальні підходи" щодо нейтралізації імовірних противників.

За словами Герасимова, США із союзниками "відпрацьовують військові дії наступального типу з метою ліквідації державності неугодних країн".

У Пентагоні нібито розробляють технології "глобального удару", "багатосферної битви", "кольорових революцій" і "м'якої сили".

Герасимов запевняє, що саме ці технології використовували США в Україні, Іраку та Лівії, а зараз "аналогічні дії можна бачити у Венесуелі".

У Венесуелі триває політична криза. 10 січня 2019 року Ніколас Мадуро, який набрав найбільше голосів на виборах 2018 року, склав присягу президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент оголосив Мадуро узурпатором.

23 січня десятки тисяч венесуельців вийшли на масові протести проти Мадуро. Цього дня глава парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що визнає це рішення.

24 січня президент РФ Володимир Путін висловив підтримку Мадуро.

27 лютого міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що США намагаються створити штучний привід для військового втручання у Венесуелу.