У Гонконзі створили мініатюрного робопса Mini Pupper

Вартість робота – 15 тис. грн
Фото: MangDang / Twitter

Гонконгський стартап MangDang створив мініатюрного робота-пса Mini Pupper. Про це повідомив портал New Atlas із посиланням на інформацію розробників.

Розміри робота – 209 мм завдовжки, 109 мм завширшки і 165 мм заввишки, його вага – 560 г.

Як зазначає видання, передусім він зацікавить програмістів, оскільки доступний у комплекті з відкритим вихідним кодом, який користувачі збирають самі. Водночас також є повністю зібраний варіант.

Фото: mangdang.net

Робота можна попередньо запрограмувати або керувати ним дистанційно в режимі реального часу, а його вбудований мікропроцесор Raspberry Pi 4B сумісний з операційними системами Ubuntu і ROS.

Його також можна обладнати сторонніми пристроями, такими як модуль LiDAR для сканування і картографування свого оточення та камерою із датчиком глибини для ідентифікації й відстеження об'єктів.

Фото: mangdang.net

У робопса є LCD-екран, який можна запрограмувати для демонстрування різних емоцій. Одна 30-хвилинна зарядка батареї апарата ємністю 800 міліампер на годину дає роботу змогу бути активним протягом приблизно 25 хв. Mini Pupper може ходити різною ходою, стрибати або бігти риссю.

Фото: mangdang.net

Робота можна придбати в компанії Kickstarter за $589 (приблизно 15 тис. грн) за посиланням.