У Греції відбулася наймасовіша акція протесту у країні проти COVID-вакцинації

Мітингувальники закликали піти у відставку прем'єр-міністра Греції Міцотакіса
Фото: EPA
В Афінах понад 5 тис. людей зібралося біля будівлі парламенту Греції 14 липня, протестуючи проти урядової програми вакцинації проти коронавірусу. Про це пише Reuters.

Зазначають, що акція протесту стала наймасштабнішою у країні проти щеплень проти COVID-19. Мітингувальники закликали прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса піти у відставку.

12 липня уряд Греції ухвалив рішення про обов'язкову вакцинацію медпрацівників та персоналу будинків для людей похилого віку після різкого зростання кількості нових випадків COVID-19 у країні в середині туристичного сезону.

Водночас Reuters, посилаючись на дані опитування, проведеного Pulse для Skai TV, зазначає, що більшість громадян Греції підтримує обов'язкову вакцинацію для деяких верств населення.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними уряду, 14 липня у Греції зафіксували 2938 нових випадків коронавірусної хвороби (понад 447,7 тис. – із початку епідемії), померло семеро осіб із COVID-19, видужало – 2739.

У Греції вакцинують проти коронавірусної інфекції препаратами від Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson.

Згідно з інформацією ВООЗ, від початку кампанії з вакцинації у Греції першу дозу ввели приблизно 5,23 млн осіб, майже 4 млн – повністю імунізовано, їм ввели дві дози.

За даними Євростату, чисельність населення Греції на початку року становила 10,68 млн осіб.