У Греції заарештували 13 людей за феєрверк із яхти, через який почалася лісова пожежа

У Греції на одному з островів виникла пожежа
Фото: EPA

Грецька поліція заарештувала 13 людей у зв'язку з пожежею на острові Гідра, котра, ймовірно, почалася 21 червня через феєрверк, який запустили з яхти. Про це пише Ekathimerini.

За інформацією пожежної служби, після надходження повідомлень про те, що причиною пожежі став феєрверк, який запустили з катера, вона зробила запит у берегової охорони на координати і докладну інформацію про всі судна, які були поблизу Гідри у п'ятницю ввечері, а також будь-які відеозаписи.

Повідомляють, що є свідчення капітана судна, яке було неподалік, котрий був свідком події.

Судно, яке ідентифікували як "Персефоні I", покинуло Гідру і пришвартувалося в суботу в Афінах. Незабаром після цього 13 людей заарештували.

Напередодні ризик виникнення пожежі на Гідрі оцінювали як високий, і будь-яке використання вогню у цьому районі було заборонено. Станом на полудень суботи 22 червня пожежу вдалося взяти під контроль.

Міністр цивільного захисту Греції заявив телеканалу Open 23 червня, що внаслідок пожежі згоріло 300 га лісу.

За інформацією Ekathimerini, влада має намір конфіскувати яхту "Персефоні I", яку зафрахтувало "17 осіб із Казахстану". Екіпаж яхти заперечує будь-яку свою причетність до феєрверку й пожежі. Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує ув'язнення на строк до 20 років і великий штраф, пише видання.