В Єгипті готуються провести "парад" мумій

У "параді" візьме участь 22 мумії
Фото: depositphotos.com
В Єгипті 22 мумії урочисто перевезуть з одного музею в інший, захід має назву Золотий парад фараонів. Кожну мумію перевозитимуть прикрашеним транспортним засобом, обладнаним спеціальними амортизаторами й оточеним кортежем, зокрема копіями бойових колісниць, запряжених кіньми.

У Каїрі 3 квітня проведуть урочисту церемонію транспортування 22 мумій із Єгипетського музею на площі Тахрір у Національний музей єгипетської цивілізації в районі Фустат, що дістала назву Золотий парад фараонів. Про це повідомляє ВВС.

У новий музей перемістять мумії 18 королів і чотирьох королев. Їх перенесуть у хронологічному порядку правління – від правителя 17-ї династії Секененра Таа II до Рамзеса IX, який правив у XII столітті до нашої ери.

Одна з головних визначних пам'яток цього заходу – король Рамзес II, найвідоміший фараон Нового царства, котрий правив 67 років і запам'ятався підписанням першого відомого мирного договору.

Кожну мумію перевозитимуть прикрашеним транспортним засобом, обладнаним спеціальними амортизаторами й оточеним кортежем, зокрема копіями бойових колісниць, запряжених кіньми.

Нові експонати розмістять у Королівському залі мумій і презентують широкій публіці з 18 квітня.