У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "незатребуваних трупів" – Reuters

У матеріалі Reuters зазначили, що родичів померлих іноді знаходять, але вони не забирають тіла
Фото: ЕРА (архів)

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня.

Лише в найбільш густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її головного коронера Дірка Гаєра, кількість "незатребуваних трупів" зросла із 242 у 2013 році до 1183 у 2023 році. У провінції Квебек зростання за той самий період сягнуло із 66 до 183.

Незатребуваним в Онтаріо вважають тіло, по яке не приїхали впродовж доби, але родичів померлого можуть шукати "тижнями".

Гаєр розповів, що в більшості випадків найближчих родичів знайшли, але вони не забрали тіла. Найпоширенішою причиною цього є висока вартість похорону. Якщо тіло не забирають, муніципалітет забезпечує "простий похорон".

Посилаючись на оцінки галузевих торговельних груп, Reuters пише, що вартість похорону в Канаді становить зараз приблизно 8800 канадських доларів (орієнтовно 253 тис. грн).

Має значення й місце поховання. Агентство наголошує, що одиночна могила дорослої людини може коштувати в Канаді і 2800 канадських доларів, і 34 тис. канадських доларів (у центрі Торонто).