У КНДР демонтували полігон Іхарі – 38 North

ЗМІ повідомили про демонтування другого полігону в Північній Кореї
Фото: ЕРА

Наразі не зрозуміло, чи свідчить демонтування полігону Іхарі про відмову Північної Кореї від ядерної програми, або ж влада вирішила побудувати інший полігон, пише 38 North.

Нові знімки із супутників показали, що влада Північної Кореї знищила великий полігон Іхарі, де раніше тестували твердопаливні двигуни до балістичних ракет. Про це повідомляють на сайті 38 North, який пише про КНДР.

Також зазначено, що двигуни було призначено для ракети Пуккиксон-2 (KN-15)

38 North припускає, що демонтування об'єктів на Іхарі почали приблизно місяць тому, а закінчили до 19 травня.

Наразі не зрозуміло, чи свідчить це про відмову Північної Кореї від ядерної програми, або ж влада вирішила побудувати інший полігон, зауважує видання.

Із 2006 року Північна Корея здійснила шість випробувань ядерної зброї й десятки запусків балістичних ракет. Проти країни ввели санкції США, Євросоюз і низка країн, обмежувальні заходи неодноразово розширювали.

24 травня глава Білого дому відмовився від переговорів із лідером КНДР, які було заплановано на 12 червня в Сінгапурі. Трамп пояснив, що останні заяви Кім Чен Ина містили "величезний гнів і відкриту ворожість".

До цього влада Північної Кореї скаржилася, що США хочуть домогтися від країни ліквідації ядерної зброї. У Пхеньяні це назвали неприйнятною умовою.

У квітні Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерних і ракетних випробувань заради діалогу з Південною Кореєю та США. На підтвердження своїх мирних намірів у КНДР демонтували ядерний полігон Пунгері.