У Курській області РФ після атаки безпілотника загорівся завод, який виробляє деталі для енергетики

Губернатор Курської області заявив, що причина пожежі – український безпілотник
Фото: Алексей Смирнов / Telegram

У ніч на 16 липня в селищі Коренево Курської області країни-агресора Росії безпілотник атакував завод низьковольтної апаратури, повідомив опівночі в Telegram губернатор регіону Олексій Смирнов.

"Сьогодні вночі український коптер скинув вибуховий пристрій на територію заводу низьковольтної апаратури в Коренево. [...] Загоряння в одному з технологічних цехів гасять пожежні розрахунки з двох районів", – написав він.

Смирнов стверджує, що ніхто із працівників не постраждав.

Російський Telegram-канал Mash стверджує, що один постраждалий є, а робітники нібито евакуювалися до прибуття пожежників.

Telegram-канал Shot написав, що "місцеві жителі чули звуки прольоту кількох БПЛА й кількох потужних вибухів, після чого загорілася покрівля будівлі місцевого заводу". Площа займання становить приблизно 500 м&³2;.

Паблік також опублікував відео пожежі.

Кореневський завод низьковольтної апаратури випускає, як зазначено на його сайті, як низьковольтне, так і високовольтне обладнання, яке використовують в енергетиці.

Контекст:

Від початку року атаки на об'єкти на території країни-агресора Росії посилили, зокрема на нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали, а також на військові об'єкти. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ й військова розвідка України.

Україна атакує об'єкти на території РФ із використанням вітчизняних безпілотних систем.