У Лас-Вегасі встановили 13-метрову статую оголеного Трампа. Відео

Статую виготовлено з арматури, вкритої пінопластом, вона важить понад 2,7 тис. кг
Скріншот: News 3 Las Vegas / YouTube

У Лас-Вегасі (США) 28 вересня встановили 13-метрову статую оголеного кандидата у президенти США Дональда Трампа. Про це повідомило американське онлайн-видання The Wrap.

Статую виготовлено з арматури, вкритої пінопластом, вона важить приблизно 6 тис. фунтів (2,7 тис. кг).

Скульптура зображає похмурого політика, а його рухомі руки схожі на маріонеткові.

За словами організаторів туру, зображення оголеного Трампа уособлює "прозорість, уразливість і публічність політичних діячів". У такий спосіб вони прагнуть спонукати людей до критичного мислення й ініціювати дискусії щодо "прозорості" в політиці "або ж її відсутності".

Наразі статуя стоятиме біля автомагістралі у Лас-Вегасі, однак згодом вирушить у турне Штатами.

Скріншот: News 3 Las Vegas / YouTube

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

21 липня президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування віцепрезидентки Камали Гарріс від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду демократів схвалили її кандидатуру. Кандидатом від Республіканської партії на виборах є Трамп, якого вже обирали главою Білого дому.

У ніч на 11 вересня в Національному конституційному центрі у Філадельфії відбулися теледебати між Трампом і Гарріс, їх транслював ABC News. За підсумками опитування CNN, у дебатах перемогла чинна віцепрезидентка. Так вважає 63% зареєстрованих виборців, які спостерігали за дуеллю.

Дані опитування Reuters/Ipsos, які опублікували 12 вересня, свідчать про те, що Гарріс за менше ніж два місяці до виборів президента США випереджає Трампа на п'ять відсоткових пунктів – 47% проти 42%.