У лікарню до Навального приїжджали німецькі лікарі, близьким опозиціонера не дали з ними поспілкуватися

Дружина Навального сказала, що їй перешкоджали люди у цивільному
Фото: Ilya Pahomov / Twitter

Лікарі з Німеччини, які прилетіли сьогодні медичним бортом у російський Омськ, щоб забрати опозиціонера Олексія Навального, приїжджали в лікарню, де він перебуває, і вже покинули її, не поспілкувавшись із близькими політика.

До лікарні Омська, де після ймовірного отруєння перебуває російський опозиціонер Олексій Навальний, приїхали німецькі лікарі. Про це у своєму Twitter повідомила прессекретарка політика Кіра Ярмиш.

"Ми знаємо, що нещодавно в лікарню увійшли німецькі лікарі, які прилетіли медичним бортом. Де вони зараз і з ким спілкуються, ми не знаємо. Усі місцеві лікарі кудись зникли", – написала вона.

Німецькі лікарі перебували всередині лікарні, але родичам із ними зустрітися не дали, повідомила дружина Навального Юлія.

У підсумку, за словами дружини опозиціонера, медиків із ФРН вивели через запасний вхід і посадили в машину. Спроби Ярмиш, Навальної і глави Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова підійти до авто блокували люди у цивільному.

Уранці 20 серпня літак, яким Навальний летів із Томська в Москву, екстрено сів в Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебуває в токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без свідомості, він у важкому стані, його під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.

ЗМІ називали попередній діагноз опозиціонера: гостре отруєння невстановленим психодислептиком.

21 серпня дружина Навального повідомила, що транспортна поліція виявила речовину, якою отруїли опозиціонера. Його соратники вважають, що саме тому лікарі відмовляються "віддавати" політика для лікування в Німеччину.

Джерела ТАСС і "Медузи" інформацію про виявлену отруту спростували. Заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги №1 Омська Анатолій Калініченко також повідомив, що внаслідок дослідження аналізів Навального медики не виявили слідів якихось отрут. Основним робочим діагнозом Навального в лікарні назвали порушення обміну речовин.

Водночас житель Томська Павло Лебедєв оприлюднив відео з Навальним із літака, на якому чутно, як опозиціонер кричить від болю.

В аеропорт Омська вранці 21 серпня прилетів літак, який готовий доправити Навального на лікування до Німеччини, проте російські лікарі після консиліуму відмовилися відпускати політика нібито через його нестабільний стан.