У Мексиці почалися масові заворушення після арешту сина наркобарона. Його банда підпалювала автомобілі й напала на аеропорт

У Мексиці почалися зіткнення між силовиками й місцевим картелем
Фото: EPA
Влада Мексики заарештувала Овідіо Гусмана – сина відомого наркобарона Хоакіна Гусмана на прізвисько Ель Чапо. Після арешту в мексиканському штаті Сіналоа почалися зіткнення між військовими та членами наркокартелю, повідомляють ВВС і CNN.

Овідіо Гусмана-Лопеса, який став лідером колишнього картелю свого батька, схопили у Кульякані.

Невдовзі після цього члени його картелю встановили блокпости у місті, почали палити автомобілі й напали на місцевий аеропорт. Між ними й мексиканськими силовиками почалися зіткнення.

Члени картелю обстріляли два літаки, один із яких – під час підготовки до злету. У підсумку понад 100 рейсів було скасовано в трьох аеропортах Сіналоа.

Агентство цивільної авіації Мексики повідомило, що в Кульякані також збили літак ВПС.

Губернатор штату повідомив, що внаслідок зіткнень 18 людей було госпіталізовано. ВВС зазначає, що троє співробітників силових структур загинули.

Контекст:

Ель Чапо був главою найбільшого мексиканського наркокартелю "Сіналоа". Його обвинувачували у катуваннях, жорстоких убивствах і корупції. Наркобарона затримали у 2016 році в Мексиці. У 2017 році його екстрадували до США.

12 лютого 2019 року присяжні в суді Брукліна визнали Ель Чапо винним за всіма 10 пунктами обвинувачення, які висунули федеральні прокурори. 17 липня його засудили до довічного ув'язнення.

Овідіо Гусмана вже затримували у 2019 році, але тоді спалахнули сутички такого масштабу, що його звільнили за наказом президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, щоб уникнути жертв серед мирних жителів.