У міноборони РФ спростували перехоплення американськими винищувачами російських Ту-95 біля Аляски

У міноборони РФ повідомили, що Ту-95 виконали плановий політ над нейтральними водами
Фото: ЕРА

Представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що російські літаки здійснювали політ за маршрутом патрулювання, а американці супроводжували їх протягом 40 хвилин.

Винищувачі військово-повітряних сил США F-22 не наближалися ближче ніж на 100 метрів до російських бомбардувальників Ту-95, які здійснювали плановий політ над нейтральними водами Північного Льодовитого океану, Берингового та Охотського морів. Про це 12 травня заявив представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, пише "Интерфакс".

Конашенков уточнив, що два літаки ВПС США супроводжували російські Ту-95 на окремій ділянці маршруту протягом 40 хвилин.

За його словами, Ту-95 і дальні протичовнові літаки Ту-142 військово-морського флоту РФ 11 травня успішно виконали плановий політ над нейтральними водами. У польоті їх супроводжували винищувачі Міг-31 і Су-35.

11 травня представник командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) Скотт Міллер повідомив, що винищувачі військово-повітряних сил США F-22 перехопили два російські бомбардувальники Ту-95 біля західного узбережжя Аляски в зоні ідентифікації системи протиповітряної оборони США.

За його словами, Ту-95 увійшли до 320-кілометрової зони відповідальності NORAD над Беринговим морем, після чого американські літаки стежили за ними, поки російські бомбардувальники не покинули розпізнавальної зони ППО.

Міллер уточнив, що російські літаки не перетинали повітряних кордонів США і Канади.