У Мінську побили фотографа AP. ЗМІ повідомляють, що автозак в'їхав у натовп протестувальників

Білоруські ЗМІ повідомляють, що в Мінську сильно побили українського журналіста Мстислава Чернова
Фото: Mstyslav Che / Facebook

За даними видання "Наша Ніва", у центрі Мінська сильно побили фоторепортера агентства Associated Press, українця Мстислава Чернова.

Щонайменше дві людини серйозно постраждали внаслідок протестів у центрі Мінська, повідомляють білоруські та російські ЗМІ.

Зокрема, видання "Наша Ніва" пише в Telegram, що у столиці Білорусі сильно побили фоторепортера агентства Associated Press, уродженця Харкова Мстислава Чернова. Його, за інформацією видання, відвезла "швидка".

Зі свого боку "МБХ медіа" повідомило, що в Мінську автозак навмисно в'їхав у натовп протестувальників. Відомо принаймні про одного постраждалого.

"Автозак в'їхав у натовп у Мінську навмисно у спини протестувальників. Одна людина непритомна, у крові. Її намагаються реанімувати медики", – пише видання.

Згодом потерпілого забрала "швидка".

Водночас, за інформацією TUT.BY, автозак збив людину, яка стояла на проїжджій частині. Коли протестувальники намагалися відтягнути чоловіка з дороги, силовики закидали їх світлошумовими гранатами.

Протести в центрі Мінська почалися незабаром після закриття виборчих дільниць. Мітингувальники, як повідомляють, вважають оголошені попередні результати голосування сфальсифікованими: офіційний екзитпол засвідчив перемогу чинного президента Олександра Лукашенка з результатом майже 80%. Водночас головна опозиційна кандидатка Світлана Тихановська набрала приблизно 7%.