У Молдові під час атаки Росії по Україні впала ракета. У країні можливі вимкнення світла

У Молдові впала ракета типу С-300
Фото: Moldova Liberă / Facebook
Прикордонники Молдови 5 грудня виявили нерозірвану ракету в Бричанському районі на кордоні з Чернівецькою областю.

Про це МВС Молдови повідомило у Facebook.

Зазначають, що ракету виявили неподалік міста Бричани в саду.

Вибухонебезпечний предмет виявив прикордонний патруль, який через російські атаки по Україні посилив моніторинг території.

Район, де виявили ракету, оточили поліція і прикордонники, зазначили у МВС.

Moldova Liberă написала в Telegram, що в Молдові впала ракета типу С-300, яка перебуває на озброєнні і в Росії, і в Україні.

Національна енергокомпанія Moldelectrica попередила у Facebook про імовірні вимкнення світла в Молдові через порушення в енергосистемі.

Енергосистема Молдови, пов'язана з українською, уже мала проблеми внаслідок російських обстрілів української території. У жовтні в Молдові у зв'язку з цим оголошували режим економії.

31 жовтня у МВС Молдови повідомили, що на півночі країни в районі північної околиці населеного пункту Наславча впала російська ракета, яку збила ППО України.

Контекст:

Після 13.00 на більшій частині території України оголосили повітряну тривогу. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак написав у Telegram: "Тривогу не ігноруйте, відіб'ємось". Його заступник Кирило Тимошенко закликав українців пройти до укриттів.

Унаслідок ракетної атаки вже є влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури України, повідомила пресслужба "Укренерго".

Зокрема, стало відомо про пошкодження двох об'єктів критичної інфраструктури в Одеській області. Без електрики залишилася частина Кривого Рогу Дніпропетровської області.