У Молдові провели обшуки й арешти у справі про втручання в роботу Інтерполу

За результатами 33 обшуків правоохоронці затримали чотирьох осіб
Фото: depositphotos.com

У Молдові антикорупційна прокуратура спільно з Національною фінансовою прокуратурою Франції за сприяння Федерального бюро розслідувань США 4 червня провела 33 обшуки в межах розслідування щодо перешкоджання роботі Інтерполу. Затримано чотирьох осіб. Про це повідомила Антикорупційна прокуратура Молдови.

Розслідування викрило групу осіб, яких обвинувачують у вчиненні кіберзлочинів в особливо великих масштабах, із різних країн, зокрема Росії, України й Білорусі.

Як зазначено в повідомленні, їх підозрюють у даванні хабарів посередникам і посадовцям у Молдові за інформування про осіб у розшуку і стан червоних повідомлень Інтерполу. Так злочинці могли діставати притулок або статус біженця в Молдові чи інших країнах, щоб заблокувати повідомлення про їхній розшук.

"Під час обшуків прокурори й антикорупціонери вилучили цифрову техніку, зокрема мобільні телефони, ноутбуки та комп'ютери, інші предмети й документи, які мають дослідити на належність і доказовість для кримінальної справи", – повідомили у прокуратурі.

Після обшуків чотирьох людей затримали на 72 години.