У Москві активісти протестували проти пам'ятника Солженіцину

Активістка: Виходить, що 70 років у нас була одна суцільна чорна діра
Скріншот: tvrain.ru

Активісти руху "Суть времени", які провели пікети проти встановлення пам'ятника російському письменнику Олександрові Солженіцину на Таганці, уважають, що його твори нав'язують негативне ставлення до радянського минулого.

Сьогодні в Москві пройшли одиночні пікети проти встановлення пам'ятника російському письменнику Олександрові Солженіцину на Таганці. Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Проводили їх активісти руху "Суть времени". На їхню думку, твори Олександра Солженіцина нав'язують негативне ставлення до радянського минулого.

"Я стверджую, що Солженіцина як бренд, його творчість, його ідеї було використано як таран проти спільної нашої батьківщини – СРСР. Його твори містили величезну кількість брехні, дезінформації. Вони були частиною тієї інформаційно-психологічної війни, яку Захід вів із СРСР і веде зараз", – заявив один з учасників акції.

Він сказав, що рух має намір працювати з науковою та "історичною" громадськістю, щоб "зупинити цей процес".

"Виходить, що 70 років у нас була одна суцільна чорна діра", – сказала ще одна учасниця пікету.

Російського письменника і громадського діяча Солженіцина у Радянському Союзі було визнано дисидентом, небезпечним для комуністичного ладу, він відсидів багато років в ув'язненні. У 1974 році вихід "Архіпелагу ГУЛАГ" та заходи "припинення антирадянської діяльності" Солженіцина обговорили на засіданні Політбюро ЦК КПРС, після чого письменника заарештували, позбавили радянського громадянства і вислали до ФРН.

У вересні цього року Мосміськдума ухвалила рішення встановити пам'ятник Солженіцину на Таганці у 2018 році – до сторіччя з дня народження дисидента.