У Москві заборонили проводити акцію на підтримку Сенцова

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року
Фото: Release Oleg Sentsov / Звільнити Олега Сенцова / Facebook

Мітинг було заплановано на 2 червня як частину глобальної акції #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

Влада Москви заборонила проводити акцію на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова. 30 травня про це у Facebook повідомила організаторка акції – письменниця Аліса Ганієва.

Мітинг планували провести 2 червня в межах глобальної акції #SaveOlegSentsov.

"Влада Москви вирішила, що ми будемо заважати москвичам і порушувати їхні права. Жодної альтернативи у префектурі Центрального адміністративного округу Москви нам не запропонували", – зазначила вона.

Ганієва додала, що акція на підтримку Сенцова все одно відбудеться.

1-го і 2 червня активісти планують провести акцію на підтримку українського режисера в різних містах світу.

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні у Криму терористичної спільноти та керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань РФ заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію.