У Непалі розбився пасажирський літак. 18 людей загинули, командира літака госпіталізували

За даними поліції Непалу, більшість пасажирів були співробітниками авіакомпанії, які прямували до Покхари для технічного обслуговування літака
Фото: Nepal Police / X

Управління цивільної авіації Непалу підтвердило загибель 18 осіб на борту літака авіакомпанії Saurya Airlines, який розбився в Міжнародному аеропорту "Трібхуван" у Катманду 24 липня. Про це йдеться в офіційній заяві авіаційного відомства в соцмережі X.

Зазначено, що загалом на борту літака з реєстраційним номером 9NAME, який вилетів із Катманду об 11.11, перебувало 19 осіб, 18 із них загинули. Один із пасажирів був громадянином Ємену.

У повідомленні йдеться, що капітан М.Р. Шак'я серйозно постраждав, і його госпіталізували в лікарню в Сінамангалі. 

Літак вилетів за межі злітно-посадкової смуги й упав в ущелину на східному боці аеропорту, зазначили в авіаційному відомстві.

За даними поліції Непалу, більшість пасажирів були співробітниками авіакомпанії, які прямували до Покхари для технічного обслуговування літака.

Контекст:

Згідно з даними, одержаними з бази даних Aviation Safety Network, із 2000 року в Непалі сталося 67 авіакатастроф, у яких загинуло приблизно 350 осіб. Це дані, які охоплюють як комерційні, так і приватні авіарейси.