У Німеччині заявили про ймовірну причетність Росії до диверсій на військових базах

На авіабазу Гайленкірхен намагався проникнути невідомий
Фото: EPA

У Бундестазі не відкидають, що інциденти на двох військових базах у Німеччині, де було забруднено питну воду, можуть бути пов'язані з диверсійною діяльністю країни-агресора Росії. Про це пише Welt.

"Є, звісно, підозра, що це може бути російська диверсійна операція", – заявив голова комітету парламентського контролю Бундестагу Константін фон Нотц новинному каналу Welt TV. За його словами, це "конкретна робоча теорія" для слідства.

Політик зазначив, що спочатку доведеться дочекатися результатів розслідування, але немає сумнівів, що щось схоже цілком можливе і що "в Росії вистачає, так би мовити, несумлінності вчиняти такі дії".

Про ймовірну причетність РФ також заявив голова парламентського комітету оборони Маркус Фабер. "Через близькість інцидентів у двох казармах можна припустити, що ворожий агент хоче продемонструвати тут свої диверсійні навички", – сказав Фабер. За його словами, зараз найбільше зацікавлений у цьому нелегітимний президент РФ Володимир Путін.

Контекст:

14 серпня видання Spiegel повідомило, що в казармах німецької армії в Кельн-Вані, ймовірно, здійснили диверсію, пов'язану із забрудненням питної води. Казарми опечатали, у внутрішніх повідомленнях для солдатів і цивільних співробітників закликали за жодних обставин не вживати питної води. На базі помітили дірку в паркані, через яку могла пройти людина.

Того самого дня ввечері стало відомо про схожий випадок на авіабазі НАТО в Гайленкірхені, де розміщені літаки-розвідники ДРЛВ. Там невідомий чоловік намагався проникнути на закриту територію, після чого на базі запідозрили забруднення питної води, пише Welt.