В ОРДЛО розмістять виборчі дільниці, щоб голосувати на виборах до Держдуми Росії – правозахисники

Вибори в Держдуму заплановано на вересень
Фото: ЕРА (архів)

На окупованих територіях Донбасу розмістять виборчі дільниці, щоб місцеві жителі голосували на виборах до Державної думи Росії. Про це повідомила "Східна правозахисна група" у Facebook 10 травня з посиланням на власні джерела.

Про такий крок домовилися представники "Союза добровольцев Донбасса" і партії "Единая Россия" в Ростові 10 травня, коли підписували меморандум про співпрацю, розповіли правозахисники.

В організації зазначили, що представники терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" увійдуть до Держдуми РФ від різних політичних сил.

"Це точно Олександр Бородай, Захар Прилєпін, Олександр Казаков. Агітаційну кампанію в ОРДЛО політичні партії РФ почнуть уже на початку літа. Наразі йде формування агітаційних штабів", – пояснила група.

Контекст:

Секретар генради партії "Единая Россия" Андрій Турчак 10 травня заявив, що понад пів мільйона жителів ОРДЛО, які набули російського громадянства, зможуть брати участь на виборах до Держдуми РФ.

У міністерстві внутрішніх справ (МВС) РФ на початку травня повідомляли, що понад 527 тис. жителів, які постійно проживають на територіях ОРДЛО, за два роки набули російського громадянства у спрощеному порядку.

Глава терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін говорив, що більшість жителів окупованих його бойовиками частини Донецької області, які мають російські паспорти, не поїдуть у Росію голосувати на виборах у Держдуму, писали "Новости Донбасса" на початку квітня.

Вибори в Держдуму РФ мають відбутися 19 вересня цього року, ідеться на офіційному сайті законодавчого органу Росії.

У Держдуму обирають 450 депутатів: 225 депутатів – в одномандатних виборчих округах (один округ – один депутат) і 225 депутатів – від політичних партій (за федеральним виборчим округом пропорційно кількості голосів виборців, поданих за федеральні списки кандидатів).