У парламенті Швеції закликають накласти санкції на реалізацію продукції російського ВПК

100% економічних відносин із Росією необхідно припинити депутат Риксдагу
Фото: Magnus Jacobsson / Twitter
Європейський союз має розширити санкції проти російського військово-промислового комплексу, продукцію якого й далі експортують. Про це 28 листопада заявив депутат парламенту Швеції від Християнсько-демократичної партії Магнус Якобсон, повідомляє Guildhall.

За його словами, те, що РФ реалізовує продукцію свого ВПК у країнах Заходу й поповнює власний бюджет, – абсолютно неприйнятно.

"100% економічних відносин із Росією має бути припинено, це єдиний шлях зробити це справді відчутним для них. Не тільки купівлю, а й продаж російського озброєння необхідно заборонити. РФ має заплатити за все, що вона зробила", – заявив політик.

Якобсон послався на публікації світових ЗМІ про те, що Москва й далі реалізовує військову продукцію на території США та ЄС. Він згадав розслідування, згідно з яким концерн "Калашников" і компанія Alfa Precision постачали продукцію російського гіганта до західних країн. Мало того, "Калашников" намагався придбати лінію з виробництва набоїв у ЄС.

"Ще раз наголошую, це моя персональна позиція – усі повністю економічні відносини з Росією необхідно розірвати. Це буде справді правильним і відчутним кроком для РФ", – підсумував шведський депутат.

Контекст:

За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, із кінця лютого на РФ наклали понад 10 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, – майже 12,9 тис. Росія – найбільш підсанкційна країна у світі, вона випередила Іран, Сирію й Північну Корею.