У Пенсильванії Байдена офіційно назвали переможцем на виборах

Чинний президент намагався оскаржити перемогу Байдена в Пенсильванії
Фото: ЕРА

Губернатор американського штату Пенсильванія Том Вульф оголосив, що у штаті офіційно затвердили перемогу кандидата у президенти від Демократичної партії Джо Байдена.

Губенатор штату Пенсильванія Том Вульф заявив, що на виборах президента США, які провели 3 листопада, у штаті переміг кандидат від демократичної партії Джо Байден.

"Сьогодні державний департамент Пенсильванії затвердив результати виборів 3 листопада в Пенсильванії. Відповідно до вимоги федерального закону, я підписав сертифікат, який засвідчує, що голоси вибірників штату здобудуть Джо Байден і Камала Гарріс", – написав Вульф у Twitter.

Пенсильванія – один із головних штатів США, який вплине на остаточні підсумки виборів президента.

Суд штату в середині листопада став на бік чинного президента США Дональда Трампа, заборонивши враховувати під час підрахунку низку неідентифікованих бюлетенів.

У США 3 листопада 2020 року проводили основне голосування на виборах президента. На посаду претендувало понад 10 кандидатів, головними конкурентами стали нинішній президент США, республіканець Дональд Трамп і Байден. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них взяло участь приблизно 160 млн американців.

У країні двоступенева система виборів. Після всенародного голосування відбудеться голосування колегії вибірників від кожного із 50 штатів і округу Колумбія (кількість вибірників у кожному штаті залежить від чисельності населення). У більшості штатів кандидат, який здобув більшість голосів виборців, матиме всі голоси вибірників. За даними CNN, ABC News і Fox News, Байден заручився підтримкою 306 членів колегії вибірників. Трамп, за прогнозом телеканалів, має підтримку 232 вибірників. Для перемоги необхідно набрати не менше як 270 голосів. Голосування колегії вибірників відбудеться 14 грудня.

Байден уже оголосив, що буде наступним президентом США і назвав імена кандидатів, яких планує призначити на головні пости у своїй адміністрації. Із перемогою його привітали деякі світові лідери, зокрема президент України Володимир Зеленський.

Трамп сьогодні доручив Управлінню загальних служб і своїй команді зробити все, що потрібно, для передання влади Байдену. Трамп зазначив, що готовий продовжувати боротьбу.

Офіційно переможця виборів має оголосити голова Сенату США на засіданні 6 січня 2021 року. 20 січня обраного главу держави потрібно привести до присяги.