У Польщі під час знешкодження вибухнула п'ятитонна бомба часів Другої світової війни

Водолазів вивели з небезпечної зони до вибуху
Скріншот: eswinoujscie / YouTube

П'ятитонну бомбу Tallboy на територію, де зараз розташоване польське місто Свіноуйсьце, британські ВВС скинули 1945 року. Для її знешкодження влада евакуювала місцевих жителів.

У польському місті Свіноуйсьце під час знешкодження вибухнула п'ятитонна сейсмічна бомба часів Другої світової війни. Про це повідомляє телеканал Euronews.

Бомбу знайшли, коли рили під'їзну дорогу до порту міста Щецина на північному заході Польщі. Під час підготовки до її знешкодження евакуювали приблизно 750 місцевих жителів. Навколо окресленої території створили 2,5-кілометровау зону безпеки, рух у порту зупинили.

Під час операції від вибуху бомби ніхто не постраждав – її підривали віддалено, водолазів до цього моменту вивели з небезпечної зони.

П'ятитонна бомба Tallboy здатна спричинити невеликий землетрус, зазначає телеканал. Королівські військово-повітряні сили Великобританії скинули її на цю територію під час атаки на фашистський військовий корабель 1945 року.

Свіноуйсьце в роки війни було однією з найважливіших баз німецького військово-морського флоту на Балтиці, тому ця територія була місцем масованого бомбардування.

Відео: eswinoujscie / YouTube