У Раді Федерації РФ засумнівалися, що американці зможуть знову долетіти до Місяця

Пушков іронічно відреагував на плани президента США відновити польоти на Місяць
Фото: council.gov.ru

Член Ради Федерації РФ Олексій Пушков нагадав, що США використовують російські ракетні двигуни.

США можуть зазнати труднощів під час відправлення нової місячної експедиції. Про це написав у Twitter член Ради Федерації РФ Олексій Пушков.

"Відновлення" польотів на Місяць? Чудово. А як туди долетять американці без ракетних двигунів? Адже вони навіть до МКС без наших дістатися не можуть", – зазначив він.

До цього гендиректор "Роскосмоса" Ігор Комаров заявляв, що "рано чи пізно" США замінять російські двигуни РД-180 і РД-181 двигунами власного виробництва, нагадало "РИА Новости".

Згідно з планами, які опублікували на сайті приватної компанії Blue Origin, їхній двигун BE-4 має дістати льотний сертифікат у 2017 році. Він є єдиним американським ракетним двигуном, який може бути використано для польотів у 2019 році до встановленого Конгресом США терміну відмови від російських РД-180.

Двигун РД-180 виробництва "Энергомаша" установлюють на всі американські ракети-носії типу Atlas.

11 грудня президент США Дональд Трамп підписав "Директиву №1" про інноваційну програму досліджень космосу, згідно з якою передбачено скерувати космічну експедицію на Місяць.

Із 1969-го до 1972 року Штати провели шість успішних висаджень на Місяць у межах програми Apollo. Ці польоти – єдині за всю історію людства, коли люди висаджувалися на іншому астрономічному об'єкті.