У РФ повідомили про звільнення українця і росіян, які потрапили в полон у Лівії

У Лівії триває воєнний конфлікт
Фото: ЕРА
Українець, якого звільнили з полону в Лівії, народився у Вірменії, зазначив член Громадської палати Росії Олександр Малькевич.

Із полону в Лівії звільнили одного громадянина України та трьох громадян РФ. Про це повідомив 2 січня в Telegram член Громадської палати Росії Олександр Малькевич.

"Щойно в бік Росії вирушив літак із групою наших людей, звільнених із лівійського полону... Серед них є і громадянин України, решта – громадяни Російської Федерації. Причому росіянин народився в Україні, українець – у Вірменії, ще один – грек із Казахстану і тільки один – корінний ростовчанин", – написав він.

Подробиць потрапляння в полон Малькевич не навів, обмежившись інформацією, що "вони потрапили в біду" і що схопили їх  "кілька тижнів тому".

Після повалення у 2011 році режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі в країні створили новий уряд, проте у 2014 році він розколовся і в Лівії почалися бойові дії між двома адміністраціями. Міжнародно визнаний уряд національної єдності контролює Триполі, йому протистоїть "тобруцький уряд", озброєними силами якого командує генерал Халіфа Хафтар.