У РФ проводять обшук у головного редактора The Insider. Видання розслідувало отруєння Навального

Обшуки проводять у Доброхотова і його батьків
Фото: Roman Dobrokhotov / Facebook

Поліція Москви прийшла додому до головного редактора видання The Insider Романа Доброхотова. Про це він написав у своєму Twitter.

"Мабуть, у мене обшук. Стукає поліція", – написав він.

Як пише саме видання, приводом до обшуку в Доброхотова могла стати справа про наклеп, порушена у квітні за заявою голландського журналіста Максиміліана Бернардуса Вілем Ван дер Верффа. Раніше The Insider повідомляв, що цей журналіст співпрацював із ГРУ й отримував від міноборони РФ гроші за поширення інформації про збитий Boeing у Донбасі.

Джерело "РИА Новости" підтвердило, що обшуки пов'язані зі справою про наклеп. Також агентство опублікувало фото і відео обшуків у квартирі Доброхотова.

"ОВД-Инфо" у Twitter повідомляє, що з обшуками прийшли також у квартиру батьків Доброхотова.

Контекст:

Видання The Insider працює вже вісім років. Основний напрям роботи видання – журналістські розслідування. Одні з найвідоміших розслідувань випустили у співробітництві з Bellingcat: про катастрофу малазійського Boeing над Донбасом і причетність Росії до авіакатастрофи, про отруєння російського ексрозвідника Сергія Скрипаля та його доньки у британському Солсбері 2018-го, а також про отруєння опозиційного політика Олексія Навального торік.

23 липня видання занесли в перелік ЗМІ-іноагентів. Організації, які потрапили в цей реєстр, мають періодично звітувати про свою фінансову діяльність, а також вказувати в інтернеті та в усіх публікаціях у ЗМІ, що вони є іноземним агентом. Порушення можуть призвести до мільйонних штрафів.