У РФ радник віцегубернатора назвав жителів Красноярська "купою лайна, яка скиглить". Вони скаржилися на дим від лісових пожеж

Радник глави адміністрації губернатора Красноярського краю: Як люди на це перетворилися  на цю купу лайна, яка скиглить?
Фото: Андрей Агафонов / Facebook

У Росії радник глави адміністрації губернатора Красноярського краю Андрій Агафонов у Facebook образив жителів Красноярська через скарги на дим від лісових пожеж. Скріншот публікації Агафонова опублікував у Telegram-канал у "Борус".

Як пише "Медуза", Агафонов так відреагував на коментарі під публікацією олімпійського чемпіона з фігурного катання Олексія Ягудіна в Instagram. Ягудін опублікував фото міста зі словами "Обожнюю Красноярськ", що спричинило критику в його підписників, оскільки спортсмен не помітив смогу від лісових пожеж. Зазначено, що пізніше Ягудін перепросив за свої слова в підписників.

Агафонов розкритикував людей, незадоволених димом від лісових пожеж.

"Як люди на це перетворилися – на цю купу лайна, яка скиглить? І як їм живеться постійно із цим відчуттям вічного ущемлення? Людина з ранку така прокидається і думає: "Блін, я ж ще не задихався жодного разу! Треба трохи позадихатися!" Окремі компліменти бійцям невидимого фронту, які виховали ціле покоління істеричок "у режимі чорного неба". Це не жителі Сибіру, це взагалі не росіяни, це якась плаксива наволоч", – написав Агафонов.

"Медуза" додає, що 12 серпня публікація Агафонова зникла з Facebook. У коментарі Telegram-каналу Kras Mash Агафонов сказав, що мав на увазі не жителів Красноярська, а тих, хто залишав негативні коментарі під публікацією Ягудіна в Instagram. Після чого він назвав журналіста, який поставив запитання, "інтелектуально не дуже розвиненим".

Як повідомляє "Тайга.инфо", у Красноярському краї, за даними станом на 11 серпня, унаслідок лісових пожеж залишається задимленими 944 поселення.