У Росії пілота літака засудили за мертву петлю з пасажирами на борту

Чоловік повинен виплатити штраф у розмірі 20 тис. рублів
Фото: pixabay.com

Суд у Читі ухвалив вирок пілоту, який зробив мертву петлю з пасажирами на борту, не маючи права на керування повітряним судном.

Центральний районний суд у Читі засудив місцевого мешканця Леоніда Кулєша до штрафу за те, що він на літаку з пасажирами на борту здійснив мертву петлю, не маючи водночас права керувати повітряним судном. Про це йдеться в повідомленні Східної транспортної прокуратури.

Чоловіка визнали винуватим за статтею Кримінального кодексу РФ "надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя і здоров'я споживачів".

"Судом встановлено, що Кулєш із метою отримання матеріального зиску 21 травня 2016 року здійснив на повітряному судні Dragonfly, яке йому нележить, два розважальні польоти з пасажирами в межах Чити і Читинського району Забайкальського краю на висоті понад 200 метрів від землі тривалістю орієнтовно 20 хвилин зі зльотом і посадкою на аеродромі Каштак. Під час польоту було виконано фігуру вищого пілотажу – мертву петлю. За польоти Кулєш отримав 5 тисяч рублів", – ідеться в повідомленні.

У суді повідомили, що льотчик водночас не мав чинного свідоцтва пілота і не пройшов відповідного навчання на право його одержання. Крім того, у нього не було медичного висновку лікарсько-льотної експертної комісії, відповідно, чоловік не мав права на керування повітряним судном. У суді наголосили, що в літака не було сертифіката льотної придатності.

Підсудний своєї провини не визнав.

Як пише "Интерфакс", Центральний районний суд Чити оштрафував Кулєша на 20 тис. рублів.