У Росії – день тиші перед виборами президента

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня
Фото: ЕРА

Кандидати на пост президента Росії протягом 17 березня не можуть вести агітацію, відповідно до російського законодавства.

У Росії 17 березня перед виборами президента країни проходить день тиші, повідомляє ТАСС.

Згідно із законом "Про вибори президента РФ", передвиборча агітація на теле- і радіоканалах, у періодичних друкованих виданнях та в мережевих виданнях припиняється о 00.00 за місцевим часом дня, що передує дню голосування.

Кандидати та партії протягом 17 березня не можуть вести агітацію – проводити мітинги, зустрічі з виборцями, організовувати роздавання листівок.

Секретар Центрвиборчкому Росії Майя Гришина нагадала 16 березня, що цього дня неприпустима не тільки пряма агітація, а й проведення лотерей, пов'язаних із виборами.

Водночас заборона не стосується матеріалів Центрального виборчого комітету Росії і регіональних комісій із закликом прийти на вибори та інформацією про час і місце голосування.

У день виборів також не можна буде вести агітацію.

Президентські вибори в Росії відбудуться 18 березня 2018 року.

Окрім чинного президента РФ Володимира Путіна, за цю посаду боротиметься сім осіб: Сергій Бабурін ("Российский общенародный союз"), Павло Грудінін (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Ксенія Собчак ("Гражданская инициатива", Максим Сурайкін ("Коммунисты России"), Борис Титов ("Партия роста"), Григорій Явлінський ("Яблоко").