У Росії заявили про потребу "спеціальної демографічної операції"

Глава ЦЕМІ заявив, що РФ за рік втрачає 500–600 тис. осіб
Фото: EPA

Директор російського Центрального економіко-математичного інституту (ЦЕМІ) Альберт Бахтізін вважає, що у країні-агресорі РФ усе так погано з кількістю населення, що потрібно проводити спеціальну демографічну операцію. Про це він заявив агентству "Інтерфакс" в інтерв'ю, яке опублікували 31 серпня.

"Скорочення населення у нас має катастрофічний характер: ми за рік втрачаємо по 500–600 тис. осіб, і це створює загрозу національній безпеці, враховуючи розміри території, враховуючи необхідність значної кількості людей для підтримання потрібних економіки темпів зростання", – сказав Бахтізін.

Він визнав, що неможливо легко вирішити завдання збільшення чисельності населення РФ, і саме тому потрібна "спеціальна демографічна операція".

Директор ЦЕМІ жодного разу не згадав про війну РФ з Україною, через яку країна-агресор і далі втрачає своє населення із середньою швидкістю 1 тис. осіб на добу (з урахуванням загиблих і поранених).

Замість варіанта припинити агресію проти України Бахтізін, зокрема, озвучив варіант "скоригувати репродуктивні установки" і підняти рівень народжуваності в РФ на 40–50%.

Контекст:

У січні 2024 року "Інтерфакс" із посиланням на Росстат писав, що зафіксовано зниження чисельності населення Росії до 146,204 млн осіб.