Біля російського Шебекіно точаться бої, горить будівля біля місцевої адміністрації. Російські добробати прозвітували про вдалі атаки на позиції РФ

У Шебекіно від прямого влучання снаряду загорівся гуртожиток
Скріншот: Baza / Telegram
У Бєлгородській області Росії з ночі 1 червня тривають бої між військовими РФ і "Російським добровольчим корпусом" та легіоном "Свобода Росії". Mash пише про приліт у будівлю гуртожитку поруч із місцевою адміністрацією в Шебекіно.

На відео видно охоплену вогнем п'ятиповерхову будівлю. Про постраждалих у ній поки що не повідомляють.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков пише, що під артилерійським обстрілом опинилося село Новопетрівка Валуйського міського округу, а Шебекіно атакували з "Градів".

Він зазначив, що в окрузі є один потерпілий – чоловік з осколковим пораненням правої стопи. Також від прямого влучання снарядів горить будівля гуртожитку, руйнування є й у будівлі адміністрації. У Шебекіно немає світла.

"Російський добровольчий корпус" повідомив, що у МВС Шебекіно оголошено план "Фортеця".

"Доблесні" захисники путінської зграї, слідуючи протоколу, зібралися в будівлі управління. Ми дали їм зібратися і "накрили" пакетами "Градів". Результат уже відомий, навіть у Z-ЗМІ. Дякуємо місцевому населенню за важливу своєчасну інформацію!" – написали вони.

Легіон "Свобода Росії" опублікував кілька фото і відео результатів ударів по позиціях російських військових. Унаслідок цього було знищено один КамАЗ із боєкомплектом і один самохідний міномет "Тюльпан".

РБК, посилаючись на міноборони Росії, пише про нібито "зірвану спробу Києва влаштувати теракт у Шебекіно". У міноборони країни-агресора заявляють, що порушення кордону Росії не було.

Контекст:

У ніч на 1 червня неподалік кордону України та Росії розпочався бій біля російського населеного пункту Шебекіно. Російські Telegram-канали писали, що автомобільний пункт пропуску "Шебекіно" атакували за допомогою танків, а під час обстрілу один зі снарядів влучив у будівлю МВС.

"Російський добровольчий корпус" і "Свобода Росії", зі свого боку, заявили, що ведуть бої на території Бєлгородської області.