У Румунії мером обрали кандидата, який помер за 10 днів до голосування

За померлого кандидата проголосувало 1020 виборців із 1600
Фото: depositphotos.com

Кандидат у мери румунської комуни Девеселу Іон Аліман помер від COVID-19 17 вересня. Однак на виборах 27 вересня він переміг.

Мером румунської комуни Девеселу обрали померлого за 10 днів до виборів Іона Алімана. Про це 27 вересня повідомило Radio Europa Liberă România.

Видання зазначає, що Соціал-демократична партія, представником якої ексмер комуни Аліман був, активно закликала голосувати за свого кандидата, щоб пізніше провести в місті перевибори.

Ім'я Алімана було у виборчих списках до останнього моменту. Його партія навіть випустила передвиборчі фото чоловіка. У нього було двоє суперників на нинішніх виборах – від Партії народного руху і "Альянсу лібералів і демократів за Європу". Загалом із 1600 тих, хто проголосував на виборах 27 вересня, 1020 віддали голос за колишнього мера.

57-річному Аліману поставили діагноз СOVID-19 4 вересня, коли його поклали в лікарню в Каракалі. Незабаром через погіршення здоров'я його перевели у столичну клініку. За словами родичів, під час обстеження у політика також виявили гепатит. 17 вересня він помер.

Станом на ранок 28 вересня, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заразилося понад 33 млн осіб, майже 998 тис. померло, 22,9 млн одужало. У Румунії COVID-19 підтвердили в майже 124 тис. осіб, 4,7 тис. із них померли.