У Санкт-Петербурзі заарештували підозрюваного в теракті в супермаркеті

Лук'яненко буде перебувати під вартою до 28 лютого
Фото: sankt-peterburgsky.spb.sudrf.ru

Обвинувачений в організації теракту в Санкт-Петербурзі Дмитро Лук'яненко заявив, що має намір оскаржити постанову суду про арешт.

Калінінський районний суд Санкт-Петербурга ухвалив рішення взяти під варту на два місяці Дмитра Лук'яненка, підозрюваного в організації та виконанні вибуху в одному із супермаркетів міста. Про це повідомляє телеканал "Санкт-Петербург".

За рішенням суду, Лук'яненко буде перебувати під вартою до 28 лютого.

Обвинувачений заявив, що має намір оскаржити постанову про арешт.

27 грудня в супермаркеті "Перекресток" на Кондратьєвському проспекті в Санкт-Петербурзі стався вибух, постраждало 13 осіб. Саморобну бомбу з уражувальними елементами було закладено в камері зберігання.

Слідчий комітет РФ у Санкт-Петербурзі відкрив кримінальну справу за статтею про замах на вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом. Президент РФ Володимир Путін 28 грудня заявив, що вибух був терактом.

29 грудня відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ.

30 грудня ФСБ РФ заявила, що затримала "організатора й безпосереднього виконавця" підриву саморобного вибухового пристрою в супермаркеті.

Джерело розповіло "Интерфаксу", що затриманий 35-річний росіянин Дмитро Лук'яненко є учасником руху New Age й має націоналістичні погляди.