У США горів завод Tesla

На заводі Tesla під Фрімонтом уже була пожежа 2018 року
Фото: ЕРА
Загоряння на заводі компанії Tesla в місті Фрімонт американського штату Каліфорнія сталося через розлив гідравлічної рідини, розповіли пожежники.

У США в місті Фрімонт штату Каліфорнія 11 березня сталася пожежа на заводі виробника електромобілів Tesla. Про подію повідомило місцеве пожежне управління в коментарі тамтешньому телеканалу KRON4.

За попередніми даними, загоряння сталося через розлив гідравлічної рідини. Пожежники Фрімонта координували свої дії з командою пожежного реагування компанії Tesla. Повідомлень про жертв та постраждалих не надходило.

Прессекретарка пожежного управління Фрімонта Аїша Ноулз зазначила Reuters, що пожежа сталася в частині фабрики, яку будують. Вогонь локалізували у штампувальному верстаті, який виготовляє автомобілі, уточнила вона.

Займання сталося всередині штампувального верстата через контакт рідкого алюмінію з гідравлічною рідиною, повідомила Ноулз.

Це не перша пожежа на заводі у Фрімонті. До цього загоряння сталося 24 серпня 2018 року. Тоді засновник компанії Tesla Ілон Маск писав у Twitter, що горів картон, приготований для перероблювання.

Маск зазначав, що внаслідок пожежі ніхто не постраждав, пошкоджень на заводі не виявили.