У США не бачать спроб іноземного втручання у президентські вибори

3 листопада у США відбувалося основне голосування на виборах президента
Фото: EPA

Глава Агентства з кібербезпеки та інфраструктурної безпеки (CISA) при міністерстві внутрішньої безпеки США Крістофер Кребс заявив, що відомство й далі відстежуватиме будь-які спроби зовнішнього втручання у вибори президента США.

Під час виборів президента США свідчень іноземного втручання не виявили. Про це 4 листопада повідомив глава Агентства з кібербезпеки та інфраструктурної безпеки (CISA) при міністерстві внутрішньої безпеки США Крістофер Кребс.

"У нас немає доказів того, що який-небудь іноземний противник був здатний перешкодити американцям віддати свій голос або змінити підсумки голосування", – заявив він.

Кребс додав, що агентство й далі уважно стежитиме за будь-якими спробами ззовні вплинути на підрахунок голосів і результати виборів.

3 листопада у США відбувалося основне голосування на виборах президента. На посаду претендує більше ніж 10 кандидатів, головними конкурентами вважають Трампа і Байдена. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

Видання Vox писало, що результат виборів, імовірно, визначать виборці шести головних штатів: Мічигану, Пенсильванії, Вісконсину, Флориди, Аризони та Північної Кароліни.

Байден уже переміг у Вісконсині. У Флориді, за даними CNN, більшість у Трампа. Байден перемагає, за підрахунками CNN, у Мічигані і, за даними Fox News, в Аризоні, проте остаточних результатів у цих двох штатах поки не оголосили. Окрім того, штаб Трампа подав позови, у яких вимагає зупинити підрахунок голосів у Джорджії, Мічигані та Пенсильванії – команда глави Білого дому заявила про відсутність доступу до відстеження процедури.

Для перемоги на виборах необхідно здобути підтримку 270 вибірників. Загалом у колегії вибірників 538 осіб.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.