У США вперше випустили монету із зображенням темношкірої жінки

На реверсі 25-центової монети зображено Енджелоу з піднятими руками
Фото: usmint.gov
Монетний двір США 10 січня розпочав відвантаження перших монет із зображенням темношкірої жінки – поетеси й активістки руху за громадянські права Маї Енджелоу. Про це ідеться на вебсайті монетного двору.

На реверсі 25-центової монети зображено Енджелоу з піднятими руками. Позаду неї птах, що летить, і сонце, що сходить, – образи, натхненні її поезією, вони символізують її спосіб життя. Також на монеті є написи "Сполучені Штати Америки", "Мая Енджелоу", "E pluribus unum" ("Із багатьох єдине”).

На аверсі монети зображено першого президента США Джорджа Вашингтона.

Енджелоу написала сім автобіографій, п'ять книжок нарисів, кілька збірок поезій. Її ім'я є серед авторів цілої низки п'єс, кінофільмів і телевізійних шоу. Вона брала активну участь у русі за громадянські права. Вона працювала з Мартіном Лютером Кінгом і Малкольмом Іксом. У 1993 році на інавгурації президента Білла Клінтона вона прочитала свій вірш "На пульсі ранку" це був перший випадок, коли афроамериканка прочитала свій вірш на інавгурації.

Монета з Енджелоу виходить у межах American Women Quarters – чотирирічної програми, яка передбачає створення монет із зображенням видатних жінок в історії США. Також планують випуск монет з астронавткою Саллі Райд, актрисою Анною Мей Вонг, суфражисткою і політикинею Ніною Отеро-Воррен і першою жінкою – вождем народу черокі Вільмою Менкіллер.

Відео: USMINT / YouTube