У світі зроблено 4,7 млрд тестів на коронавірус – Всесвітня організація охорони здоров'я

Більшість тестів роблять у країнах із високим рівнем доходу
Фото: ЕРА
У низці країн роблять недостатньо тестів на коронавірусну інфекцію. Про це 9 лютого проінформував сайт ООН із посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я.

"За даними ВООЗ, від початку пандемії у світі було проведено понад 4,7 млрд тестів на COVID-19. Водночас у країнах із низьким рівнем доходу було проведено лише приблизно 22 млн тестів, що становить тільки 0,4% від загальної кількості тестів у світі", – ідеться в повідомленні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у країнах із низьким рівнем доходу щеплення (хоча б одне) робили лише 10% жителів.

"Несправедливість у розподілі вакцин – це найграндіозніший моральний провал нашого часу, і люди розплачуються за це. Доки ми не зможемо забезпечити справедливий доступ до вакцин, пандемія не зникне, а почуття незахищеності у світі тільки поглиблюватиметься", – прокоментував ситуацію генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

У ВООЗ заявляють, що нерівномірний розподіл вакцин "завдає шкоди світовій економіці та створює ризик появи нових, небезпечніших варіантів, які будуть стійкими до наявних вакцин".

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Масова вакцинація проти коронавірусної інфекції у світі стартувала наприкінці 2020 року.

За даними агентства Bloomberg, у світі станом на 10 лютого 2022 року зробили понад 10,3 млрд щеплень проти коронавірусу.