У Великобританії сталися сутички з поліцією після різанини в дитячому клубі

Кількасот людей почали кидати різні предмети в мечеть і поліцейських, підпалювали припарковані автомобілі й сміттєві баки
Фото: EPA

У британському місті Саутпорт 30 липня сталися сутички між протестувальниками й поліцією після заходу з ушанування пам'яті трьох дітей, які загинули внаслідок ножової атаки, постраждало 39 поліцейських. Про це повідомляє поліція графства Мерсісайд.

У заяві йдеться, що в заворушеннях брали участь прибічники ультраправої ісламофобської групи – "Ліга захисту Англії". Це сталося за кілька вулиць від місця проведення мітингу, поблизу мечеті.

Зазначено, що кількасот людей почали кидати різні предмети в мечеть і поліцейських, підпалювали припарковані автомобілі й сміттєві баки.

У поліції повідомили, що восьмеро поліцейських зазнали серйозних травм. Постраждало і три службові собаки, у яких протестувальники кидали цеглу.

До лікарні доправили 27 офіцерів поліції, 12 правоохоронцям медичну допомогу надали на місці, йдеться в заяві.

У поліції графства Мерсісайд наголосили, що заворушення виникли через некоректну інформацію в соцмережах щодо ймовірної причетності ісламістів до нападу.

Контекст:

29 липня в місті Саутпорт у центрі Великобританії внаслідок нападу озброєного ножем чоловіка загинуло троє дітей. У поліції розповіли, що загинули три дівчинки – шести, семи й дев’яти років.

Напад стався на місцеву танцювальну школу, де в цей час відбувався захід, присвячений американській співачці Тейлор Свіфт.

29 липня в поліції повідомили, що за підозрою в убивстві та замаху на вбивство заарештовано 17-річного жителя сусіднього села.