У видр з океанаріума у США виявили COVID-19

Тварини в океанаріумі не контактують із відвідувачами
Фото: Georgia Aquarium / Facebook
У малих пазуристих видр, які живуть в океанаріумі в американському місті Атланта (штат Джорджія), виявили коронавірусну інфекцію. Про це 18 квітня заклад поінформував у Facebook.

"Наші азійські малі пазуристі видри дали позитивний результат на SARS-CoV-2, вірус, що спричиняє COVID-19. У них почали проявлятися легкі респіраторні симптоми, такі як чхання, нежить, легка млявість, а деякі почали кашляти. Ми раді повідомити, що у них усе добре, і ми очікуємо повного одужання", – указано в повідомленні.

В океанаріумі розповіли, що інфіковані тварини не мають прямого контакту з відвідувачами, про них піклуються досвідчені фахівці.

"Попри дотримання всіх рекомендованих протоколів з охорони здоров'я і безпеки, є підозри, що видри могли заразитися від безсимптомного співробітника. Ризик передання від тварини людині неймовірно рідкісний", – пояснили в закладі.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У тварин COVID-19 виявляють рідко. Були випадки виявлення інфекції у норок, леопардів і левів.