У ВООЗ заявили, що бідним країнам бракує вакцин проти COVID-19

Масова вакцинація проти коронавірусу у світі стартувала наприкінці 2020 року
Фото: EPA
У бідних країн, які отримують вакцину проти коронавірусу через глобальний механізм COVAX, недостатньо доз, щоб продовжувати програму вакцинації. Про це заявив старший радник гендиректора Всесвітньої організації охорони здоров'я Брюс Ейлворд, повідомила BBC 21 червня.

Він зазначив, що за програмою COVAX доставили 90 млн доз вакцин у 131 країну, але цього недостатньо для захисту населення від вірусу, який все ще поширюється у всьому світі.

За словами Ейлворда, з 80 країн із низьким рівнем доходу, які беруть участь у програмі COVAX, "принаймні половина не має достатньої кількості вакцин, щоб підтримувати свої програми просто зараз".

Він також розповів, що деякі країни намагалися вжити альтернативних заходів, щоб покласти край браку вакцин, наприклад, платити за препарати вище за ринкову вартість.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Масова вакцинація проти коронавірусної інфекції у світі стартувала наприкінці 2020 року.

За даними Bloomberg, у світі зробили 2,66 млрд щеплень проти коронавірусу, кампанії стартували у 180 країнах. Агентство зазначає, що нині введено достатньо доз, щоб повністю вакцинувати 17,4% населення світу, але розподіл вакцин було нерівномірним, і країни та регіони з найвищими доходами проводять вакцинацію більш ніж у 30 разів швидше, ніж країни з найнижчими доходами.