У всіх мажоритарних округах у другому турі виборів до парламенту Грузії перемогла панівна партія – ЦВК

Опозиція у Грузії виходила на багатолюдні акції, заявляючи про фальсифікації під час виборів
Фото: ЕРА
21 листопада у Грузії проводили другий тур виборів до парламенту в 17 одномандатних округах, де в першому турі жоден із кандидатів не набрав більше ніж 50%. Опозиційні партії від участі в ньому відмовилися. У підсумку панівна "Грузинська мрія" матиме 90 зі 150 мандатів.

У всіх одномандатних округах, де 21 листопада проводили другий тур виборів до парламенту Грузії, перемогли кандидати від панівної партії "Грузинська мрія". Про це свідчать дані Центрвиборчкому країни, пише "Эхо Кавказа"

Другий тур проводили в 17 одномандатних округах, де жоден із кандидатів не набрав більше ніж 50% голосів у першому турі. Явка становила 26,29% (у першому турі було 56,11%).

Усі опозиційні партії закликали своїх прихильників ігнорувати голосування і відмовилися від участі у другому турі виборів (зокрема, у ньому мало брати участь 12 кандидатів від найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух").

Грузинські ЗМІ зазначали, що імена опозиціонерів у бюлетенях вказали формально.

За підсумками двох турів "Грузинська мрія" набрала 90 зі 150 мандатів, опозиційні партії розділять між собою решту 60.

За даними ЦВК країни, у першому турі блок "Єдиний національний рух – Об'єднана опозиція", підтримало 27,14% тих, хто прийшов на вибори. Однак опозиційні партії оголосили про відмову від депутатських мандатів у новообраному парламенті країни. Вони вважають, що результати голосування "не відображають волі грузинського народу" .

Опозиція виходила на масові акції протесту, вимагаючи нових виборів. Кореспондентка ВВС у Грузії Наталія Антелава зазначала, що у країні почалася "безсумнівно, найбільша політична криза, із якою грузинський уряд стикався протягом останніх років".

Щоб знайти вихід із кризи, опоненти сіли за стіл перемовин, посередниками виступили посли США і ЄС у Грузії, проте за підсумками двох раундів консультацій консенсусу досягти не вдалося, зазначає "Эхо Кавказа".