В Оманській затоці затонув найбільший корабель ВМС Ірану

Танкер Kharg побудували у Великобританії і спустили на воду 1977 року
Фото: EPA
Найбільший корабель військово-морських сил Ірану Kharg затонув 2 червня неподалік від порту Джаськ в Оманській затоці. Про це повідомило Islamic World Update у Twitter.

На судні виникла пожежа, яку намагалися гасити протягом 20 годин. До боротьби з вогнем було залучено військові й цивільні сили, повідомило агентство Fars News.

Унаслідок інциденту загиблих немає, 400 членів екіпажу встигли евакуюватися до того, як судно затонуло. За інформацією Associated Press, унаслідок пожежі 33 людини дістали поранення.

Пожежа, за інформацією представника військово-морського флоту Ірану, спалахнула в машинному відділенні судна. Танкер пропрацював 40 років, його використовували з логістичною та навчальною метою.

За даними The New York Times, пожежа на кораблі виникла під час навчань. Того самого дня, 2 червня, на півдні Тегерана спалахнула пожежа на державному нафтопереробному заводі. Дві пожежі викликали підозру щодо диверсії з боку Ізраїлю, зазначило видання.

Офіційної причини пожежі поки що не назвали.

Відео: Reuters / YouTube

Контекст:

Танкер Kharg побудували у Великобританії і спустили на воду 1977 року, він увійшов до складу іранського флоту 1984 року після тривалих перемовин, повідомило Associated Press.