У зоні пожеж у Греції загинув чоловік

Пожежі у Греції почалися 3 серпня
Фото: EPA
У зоні масштабних пожеж у Греції загинув чоловік. Про це повідомило видання Kathimerini 6 серпня.

У районі Іппократіос Політея в передмісті Афін, де рятувальники борються з пожежами, на 38-річного чоловіка впав стовп електроопори. Потерпілий дістав травму голови.

Видання зазначає, що щонайменше дев'ятеро осіб у районі пожеж звернулися по медичну допомогу, але до п'ятничного інциденту жодного випадку загибелі не було.

Контекст:

Греція останні 10 днів переживає спеку, найсильнішу за інтенсивністю та тривалістю за 30 років, повідомили в пожежній службі. На тлі спеки 3 серпня у країні почали спалахувати пожежі, найнебезпечніші фіксували в північних передмістях Афін. За останні два дні на півдні країни евакуювали жителів приблизно 60 населених пунктів.

Унаслідок пожеж знищено будинки й сотні гектарів лісових угідь. Вогонь гасять за допомогою авіації. Пожежників і літаки до Греції спрямовують із Франції, Швеції, Румунії та Швейцарії. Допомогу надала також Україна.

6 серпня лісові пожежі на північ від Афін вийшли з-під контролю. Тисячі жителів населених пунктів, розташованих у цьому регіоні, евакуюють на узбережжя.