У зоопарку Нікарагуа народився білий бенгальський тигр. У дикій природі таких не залишилося

Маленьку тигрицю назвали Н'єве (Сніг)
Фото: EPA
У матері новонародженої тигриці не виявилося молока, тому дитинча вигодовують люди.

У зоопарку Нікарагуа народився білий бенгальський тигр. Про це 6 січня повідомило AFP.

Директор зоопарку Едуардо Сакаса розповів агентству, що маленьку тигрицю назвали Н'єве ("сніг" іспанською). Вона з'явилася на світ тиждень тому і під час народження важила трохи менше ніж кілограм.

Матір не прийняла її, і тигреня вирощують люди. Їй дають пляшечку з теплим козячим молоком що три години. У матері, бенгальської тигриці, яку врятували із цирку п'ять років тому, не з'явилося молока для годування потомства.

Фото: EPA

У зоопарку зазначили, що Н'єве – перший народжений у Центральній Америці білий тигр. Її батьки були звичайного для бенгалів жовто-чорного забарвлення, але матір успадкувала рідкісний ген від свого діда, який був білим.

Фото: EPA

Всесвітній фонд дикої природи описує білих тигрів як "генетичну аномалію", про існування якої в дикій природі невідомо.

Білі тигри – це бенгальські тигри, чиї батьки мають рецесивний ген, згідно з даними фонду Big Cat Resque, який допомагає та вивчає котових. Вони не альбіноси чи окремий вид.

У деяких парках і зоопарках відбувається інбридинг білих тигрів, оскільки білі дитинчата приваблюють більше відвідувачів, хоча часто це призводить до генетичних проблем, ідеться на сайті заповідника.

Сьогодні такі тигри трапляються тільки в неволі. Останній відомий білий тигр у природі помер від рук мисливців 1958 року.