Через вирок екс-лікареві збірної США Нассару топ-чиновники Федерації гімнастики США йдуть у відставку

Ларрі Нассара засудили на строк від 40 до 175 років за сексуальне насильство
Фото: ЕРА

Голова правління університету штату Мічиган Лу Анна Саймон і директор із підготовки гімнастів Марк Голліс пішли у відставку через вирок лікареві збірної США зі спортивної гімнастики Ларрі Нассару, повідомляє Associated Press.

Найближчим часом рада директорів Федерації гімнастики США в повному складі піде у відставку через вирок лікареві збірної США зі спортивної гімнастики Ларрі Нассару, якого засудили на 175 років за сексуальне насильство. Про це пише Associated Press.

Голова правління університету штату Мічиган Лу Анна Саймон і директор із підготовки гімнастів Марк Голліс уже пішли у відставку. За даними агентства, немає доказів того, що Саймон або Голліс знали про насильство і домагання з боку Нассара. Однак деякі з жертв заявили, що скаржилися співробітникам університету на Нассара ще наприкінці 1990-х років.

У грудні 2017 року Федеральний суд американського штату Мічиган засудив Нассара до 60 років в'язниці за зберігання дитячої порнографії. У січні 2018 року суд засудив Нассара до 175 років в'язниці з можливістю прохання про дострокове звільнення за 40 років.

Американські гімнастки Джессіка Говард, Жанетт Антолін та олімпійська чемпіонка Джеймі Данцшер у лютому 2017 року обвинуватили Нассара в сексуальному домаганні.

10 листопада в сексуальному насильстві його обвинуватила триразова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Елі Райсман. Американська гімнастка Маккайла Мароні заявила, що лікар сексуально домагався її у 13-річному віці під виглядом лікування.

Нассара заарештували в грудні 2016 року в межах федерального розслідування щодо поширення дитячої порнографії. Також його обвинувачують у розбещенні десятків пацієнтів у період із 1996-го до 2015 років.

Нассар входив до медичного штабу збірної США на чотирьох Олімпіадах, також він працював із молодими спортсменками в університеті, звідки його звільнили у вересні 2016 року через обвинувачення у сексуальному насильстві.