Угорського євродепутата від консервативної партії Орбана затримали на вечірці з голими чоловіками. Він подав у відставку

У Саєра знайшли екстазі, він говорить, що не знає, чиї наркотики були в його рюкзаку
Фото: szajer.fidesz-eu.hu
Йозеф Саєр – депутат від консервативної партії "Фідес" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана – визнав, що брав участь у вечірці для геїв. Угорський журналіст Саболч Паньї підкреслив, що соратник Орбана "зробив життя для представників ЛГБТ в Угорщині нестерпним".

27 листопада поліція зупинила вечірку, яка відбувалася у Брюсселі у клубі поблизу поліцейської дільниці, її учасників затримали за порушення карантину, повідомила газета La Dernière Heure 1 грудня.

Видання заявило, що на вечірці було 25 осіб, переважно чоловіки. Het Nieuwsblad пише, що у прокуратурі підтвердили затримання.

За даними газети, під час візиту правоохоронців практично всі учасники гей-вечірки були голими. Серед них – дипломати та євродепутат. Останній намагався втекти від поліції дренажною трубою, але йому цього не вдалося.

Як пише Het Laatste Nieuws, у прокуратурі повідомили: у рюкзаку в євродепутата знайшли наркотики. Видання першим повідомило, що йдеться про Йозефа Саєра – депутата від консервативної партії "Фідес" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Саєр 29 листопада оголосив, що йде у відставку, зазначала Het Laatste Nieuws. 1 грудня він визнав, що був на цій вечірці. У своїй заяві, текст якої наводить видання Origo, Саєр попросив вибачення за порушення карантинних норм та заявив, що "не вживав наркотиків". Пігулка екстазі, яку знайшли в рюкзаку, нібито не належить Саєру. Хто її туди поклав, він "не знає".

Угорський журналіст Саболч Паньї написав у Twitter, що Саєр – близький друг і соратник Орбана.

"Чому важливо, що Саєра спіймали на оргії з більш ніж 20 чоловіками? Усе просто. Поки він розважався в доброзичливому до ЛГБТ-спільноти Брюсселі, він зробив життя для представників ЛГБТ в Угорщині нестерпним, переписавши конституцію", – підкреслив журналіст.

Він пояснив, що у країні заборонено одностатеві шлюби, навесні парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє трансгендерам змінювати стать, а в листопаді уряд запропонував законопроєкт, який фактично заборонить одностатевим парам усиновлювати дітей.