Україна, Британія та Канада виконають спостережний політ над Росією

Місію виконають на канадському літаку спостереження C130-J
Фото: wikipedia.org

Під час польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати дотримання параметрів польоту та застосування передбаченої договором апаратури, зазначив начальник російського Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков.

Спільна місія України, Канади та Великобританії виконає з 2-го до 6 травня спостережний політ над Росією та Білоруссю в рамках договору про відкрите небо. Про це повідомив начальник російського Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає "РИА Новости".

Місію виконають на канадському літаку спостереження C130-J із підмосковного аеродрому Кубинка.

Під час польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати дотримання параметрів польоту та застосування передбаченої договором апаратури, зазначив Рижков.

Також у міноборони РФ зазначили, що C130-J належить до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї.

Договір про відкрите небо підписали в 1992 році. Він дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходи одне одного.

Учасниками договору є більшість країн НАТО, Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина, а також нейтральні Швеція та Фінляндія.