Україна посіла 75-те місце в рейтингу "Гарних країн світу"

Україна стала лідером за внеском у науку й технології
Фото: EPA

Україна порівняно з минулим роком утратила 21 пункт і опинилася на 75-й позиції за внеском у спільне благо людства серед 153 країн у рейтингу The Good Country Index.

У рейтингу "Гарних країн світу" (The Good Country Index) Україна посіла 75-те місце серед 153 країн. 

Минулого року Україна посідала 54-ту позицію. Водночас, як і минулого року, Україна стала лідером за внеском у науку й технології.

За внеском у міжнародний мир і безпеку Україна посіла 31-ше місце, у культуру – 55-те, у світовий порядок – 41-ше, у процвітання й рівність – 81-ше, у здоров'я та благополуччя – 103-тє. Найменшу оцінку Україна дістала за глобальний внесок у категорії "Планета і клімат" (133-тє місце).

Найбільшу користь людству, уважають укладачі The Good Country Index, дають Фінляндія, Ірландія, Швеція, Німеччина, Данія, Швейцарія, Норвегія, Франція, Іспанія та Канада. Великобританія посіла 15-те місце, Польща – 30-те, США та РФ посіли 40-ве і 41-ше місця, Китай – на 59-й позиції.

Найменшу користь світу дають Ємен, Лівія та Ірак.

Рейтинг The Good Country Index складають на основі даних ООН та інших міжнародних організацій про внесок країн у загальносвітовий розвиток. Як пояснюють творці рейтингу, його ідея в тому, щоб виміряти, "наскільки кожна країна на планеті сприяє загальному благу людства".