Українська служба Euronews припинить мовлення 21 травня

Український бізнесмен Дмитро Фірташ раніше відмовився від проекту, через що українську службу телеканала вирішили закрити
Фото: euronews Українська / Facebook

Після шести років роботи українська служба Euronews припиняє своє мовлення.

Українська служба Euronews заявила про припинення мовлення з 21 травня. Про це йдеться на сторінці телеканала у Facebook.

"Українська служба Euronews прощається... Після майже шести років нашої роботи, у неділю, 21 травня, Euronews припинить мовлення українською. Дякуємо, що дивилися та читали нас. Всього найкращого! Слава Україні!" – йдеться в повідомленні.

Euronews європейський цілодобовий інформаційний телеканал. Заснований у 1993 році, головна редакція розташована у Франції. Зараз телеканал мовить 13 мовами (арабською, англійською, французькою, німецькою, грецькою, угорською, італійською, перською, португальською, російською, іспанською, турецькою та українською) у 155 країнах.

Борг НТКУ перед Euronews становить $10,5 млн, пише "Детектор медіа".

Видання EurActiv.com писало, що в лютому 2015 року єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс придбав контрольний пакет акцій Euronews. Згодом журналістам заборонили критикувати Туреччину після невдалого державного перевороту, а також жорстку політику Росії щодо її сусідів і членів ЄС. Журналісти висловили недовіру керівництву ЗМІ.

Українська служба Euronews була куплена в 2015 році українським бізнесменом Дмитром Фірташем. Пізніше він відмовився від проекту, внаслідок чого в 2017 році українську службу телеканала вирішили закрити.