Українці зможуть відвідувати Грузію, для цього потрібен негативний тест на COVID-19

У Грузії зареєстровано понад 269 тис. випадків захворювання на COVID-19
Фото: pixabay.com
Грузія відкриває повітряні кордони для громадян деяких пострадянських країн. Відвідати Грузію можна буде з ПЛР-тестом, зробленим за 72 години до поїздки.

Грузія починає пом'якшувати обмеження, запроваджені у країні через пандемію коронавірусу. Про це 24 лютого повідомив сайт уряду країни.

Із 1 березня громадяни України, Білорусі, Казахстану, Росії, Азербайджану та Вірменії зможуть відвідувати Грузію за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до поїздки.

На третій день перебування у Грузії туристам доведеться пройти повторне тестування за свій кошт, зазначає "Эхо Кавказа".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що йдеться тільки про перетин кордону повітряним транспортом. Сухопутні кордони країни для іноземців залишаються закритими.

На початку лютого Грузія спростила правила в'їзду для громадян країн ЄС, Туреччини, Ізраїлю, Швейцарії, Норвегії, США, Великобританії, Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ та Бахрейну. У країну також можуть потрапити всі іноземці, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19 будь-якою з вакцин.

Грузія зберігала кордони закритими весь минулий рік, намагаючись уберегтися від пандемії. Для країни, де частка доходів від туризму, лише за офіційними даними, сягає майже 20% ВВП, ця помилка була болючою і повторювати її там не планують, писала "Європейська правда".

Через пандемію коронавірусу Грузія закрила свої кордони для іноземців у березні 2020 року. Уряд країни неодноразово переносив дату відновлення регулярного міжнародного авіасполучення. Востаннє заборону було продовжено до 31 січня цього року.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання, у Грузії станом на 24 лютого зареєстровано понад 269 тис. випадків COVID-19. Померло від цієї хвороби 3,46 тис. пацієнтів, а видужало майже 263,2 тис.